29 Nisan 2013 Pazartesi


DENİZLİ'DE AB KIRSAL KALKINMA PROGRAMI(IPARD) UYGULAMAYA BAŞLIYOR

Avrupa Birliği tarafından tarım sektörü ve kırsal alanda ülkemize sağlanacak desteklerin çerçevesini çizen Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 2008 yılında onaylanarak uygulanmaya başlanmıştır. IPARD Programı, kırsal alanda sadece tarım ve hayvancılık değil, çevre, turizm ve sanayi gibi oldukça geniş bir yelpazeyi kapsayan, tarımsal yatırımların desteklenmesi ve yönlendirilmesi, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, istihdamın artırılması ve yerel kalkınma stratejilerinin harekete geçirilmesini amaçlayan bütüncül bir yaklaşımı benimsemektedir.

Program kapsamında proje karşılığı sağlanan destekler, 5648 sayılı Kanun’la idari ve mali yönden özerk ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olarak 2008 yılında kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yönetilmektedir.

IPARD Programından sağlanan destekleri Denizli’de proje karşılığı üretici ve yatırımcılarla buluşturacak olan TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü Gazi Bulvarı No:155(Çınar Meydanı Yapı Kredi Bankası üstü) adresinde faaliyetlerine başlamıştır. Denizli İl Koordinatörlüğünce IPARD programı fonlarının kullandırılmaya başlanabilmesi için gerekli olan AB Komisyonu yetki devri sürecinde son aşamaya gelinmiş olup ŞUBAT ayında  IPARD fonlarından yararlanılmaya başlanacaktır.

Yapılacak yatırımlar ile;  Kırsal kesimde istihdam artacak,  insanlara yeni ekmek kapıları açılacak, köyden kente göç önlenecek,  AB standartlarında üretim yapan işletmelerin sayısı artacak ve tarımsal ürünlerin Avrupa pazarına erişimi kolaylaşacaktır.

Program kapsamında  5.000 € ‘dan  3.000.000 €’ya kadar proje ile yapılan müracaatlarda her bir proje için  % 50 ile %65 arasında değişen oranlarda hibe desteği verilecektir. Programa dahil 42 ilde kullanılacak olan toplam hibe tutarı yaklaşık 1,2 milyar avro olup il bazında herhangi bir bütçe sınırlaması bulunmamaktadır.

Belirtmek isteriz ki bu fonlar,  ülkemiz için kullanılmadığı takdirde AB’ye üye ve aday üye ülkelere geri gidecektir. Bu bağlamda yukarıdaki tedbir alanlarında, hali hazırdaki işletmesini modernize etmek isteyen veya yeni bir yatırım yapmak isteyen girişimci ruhlu vatandaşlarımıza tavsiyemiz;  TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü  ile en kısa sürede irtibata geçmeleridir. Proje hazırlıklarına şimdiden başlamalı ki kurumumuz ilk çağrıya çıktığında projeniz hazır olsun.

Denizli İl Koordinatörlüğü olarak proje çağrısına çıktığımızda, ilk çağrıda olabildiğince çok proje kabul etmek istiyoruz. Çünkü fonları dağıtacak 42 il arasında fonların paylaşımı ile ilgili herhangi bir bütçe sınırlaması bulunmamaktadır. Dolayısıyla ilk çağrılarda İl Koordinatörlüğümüze verilen projelerin Kurum merkezince de onaylanıp yatırımın başlaması muhtemeldir. Fakat sonraki çağrılarda fon miktarı, diğer iller tarafından da kullanılan bütçe hesaba katıldığında azalacağı için projeler Kurum Merkezinde bazı kriterler dikkate alınmak suretiyle sıralamaya girecektir.

İlimizin AB hibe fonlarından azami derecede istifade edebilmesi, dolayısıyla yatırım ve istihdamın artırılması amacıyla sadece Denizli’de yaşayan hemşerilerimize değil, bunların yanında diğer illerde, hatta yurtdışındaki hemşerilerimize ve Denizli’de yatırım yapmak isteyen yerli/yabancı hedef kitleye ulaşmak istiyoruz.

3 yorum:

  1. denizli bu konuda gerçekten çok başarılı tebrik etmek lazım...

    YanıtlaSil
  2. sürekli olarak güncellenme konumuna alınmış gibi adeta bu şehir..güzel başarılar bunlar

    YanıtlaSil
  3. Dikkat.

    Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
    faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

    Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu e-postayi basvurun.
    Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com)

    Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor

    (1) Tam adi: ....................
    (2) Kredi Tutari: ...............
    (3) Kredi Süre: ..............
    Dogum (4) Tarih: .................
    (5) Cinsiyet: .........................
    (6) Medeni Hali: ...............
    (7) Ülke:
    (8) Devlet: .....................
    (9) Ev adresi: .........
    (10) Ofis adresi: .........
    Kredinin (11) Amaç:
    (12) E-posta adresi:
    (13) Telefon numarasi: ...........
    (14) Faks numarasi: .............

    Bay Web Luis

    YanıtlaSil